Hoffmann Architects

GE

General Electric Corporate Headquarters

Fairfield, CT

Building Exterior and Parking Garage Rehabilitations

For fifteen years, Hoffmann Architects was charged with the building assessment and rehabilitation of General Electric’s corporate headquarters complex in Fairfield, Connecticut.  Designed by Skidmore, Owings & Merrill and built in 1972, the facility consists of two main buildings and a parking structure, as well as a guest house.  It is at this corporate headquarters that the leadership of General Electric’s energy, technology, finance, and media businesses converge to manage and direct the innovative global company.  As such, the facility is emblematic of the corporate image of GE, and it is imperative that the headquarters complex reflect the promise and stability the company aims to project.

As building envelope specialists, Hoffmann Architects was retained by General Electric to diagnose and resolve distress at multiple building systems throughout the headquarters complex.  In eighteen different projects, Hoffmann Architects provided investigation, design, and construction administration services that included: roof replacements; expansion joint rehabilitation; window wall sealant replacement; structural review; waterproofing design; skylight rehabilitation; and parking garage concrete rehabilitation, drainage improvements, and traffic-bearing membrane installation.  The multi-year, extensive rehabilitation effort succeeded in maintaining the integrity of GE’s headquarters campus, while improving the longevity of critical building elements.